Поле Полтавської битви

49°34′ пн. ш. 34°34′ сх. д.

Вул. Шведська Могила, 32

Державний історико-культурний заповідник знаходиться на в’їзді в Полтаву з боку Зінькова. Він присвячений Полтавській битві 8 липня 1709 року, яка була переламною в Північній війні між Росією і Швецією. Це величезне поле площею 771,5 га, на якому розташовані Музей Полтавської битви, Сампсоніївська церква, братська могила російських солдатів, Ротонда вшанування пам’яті полеглих учасників Полтавської битви, пам’ятники шведам від шведів та шведам від росіян і десять гранітних обелісків на місці колишніх редутів.

До меморіального комплексу Полтавської битви входять також Хрестовоздвиженський монастир і пам’ятки в центрі міста – пам’ятник Слави, Спаська церква, пам’ятний знак на місці відпочинку Петра І, пам’ятник коменданту Полтавської фортеці Олексієві Келіну та інші. 

Однак це місце привабливе не тільки пам’ятками Полтавської битви. Неподалік Музею Полтавської битви, у Яківцях похований видатний хірург Микола Скліфосовський. По дорозі до Музею з центру міста розташований Полтавський дендропарк.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>